Izjava o dostopnosti

Dostopnost spletne strani

Pokrajinski arhiv v Novi Gorici se zavezuje omogočati dostopnost za svojo spletno stran v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta.
Spletna stran je v prikazu za slepe in slabovidne v celoti skladna s priporočili WCAG 2.1 nivo AA.

Ta izjava o dostopnosti je bila pripravljena 15. oktobra 2019. Metoda, ki smo jo  pri oblikovanju te izjave uporabili je samoocena.

Izjava je bila nazadnje pregledana: 20. 4. 2023

Vsa vprašanja ali komentarje povezane s spletno dostopnostjo nam pošljite na e-pošto pa-ng@pa-ng.si, lahko na tem obrazcu. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletišče je bilo objavljeno septembra 2019.

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko oddate opis in povezavo na nedostopno vsebino spletišča inšpektoratu RS za informacijsko družbo.
Izvršilni organ za morebitne postopke je:
Republika Slovenija
Ministrstvo za digitalno preobrazbo
Inšpektorat za informacijsko družbo
Davčna ulica 1
1000 Ljubljana
e-naslov: gp.irsid@gov.si
spletna stran: www.irsid.gov.si

Fizična in komunikacijska dostopnost

DOSTOP
Pokrajinski arhiv v Novi Gorici se nahaja v neposredni bližini Goriške knjižnice Franceta Bevka v Novi Gorici in Narodnega gledališča Nova Gorica oziroma za občinsko stavbo, na naslovu Trg Edvarda Kardelja 3, Nova Gorica. V bližini je postajališče mestnega avtobusa Šempeter-Solkan, glavna avtobusna postaja pa je od Arhiva oddaljena približno 500 m.

MOŽNOST PARKIRANJA
Arhiv ima lastno parkirišče, ki je rezervirano za zaposlene in za obiskovalce čitalnice arhiva. Parkirno mesto rezervirano za invalide ni posebej označeno. Za možnost parkiranja se predhodno najavite na telefonsko številko: (+386)40 464 233.

VSTOP V ZGRADBO
Uporabnikom na invalidskih vozičkih je samostojen vstop le delno omogočen. Vhod za invalide je omogočen pri stranskem vhodu s pomočjo druge osebe. Za pomoč pokličite na telefonsko številko: (+386)40 464 233.

TEHNIČNI PRIPOMOČKI ZA RANLJIVE SKUPINE
V arhivski čitalnici imajo osebe s težavami na področju vida na razpolago računalnik z monitorjem, ki ima možnost povečave slike. V čitalnici je na razpolago bralnik in povečevalnik zaslonske slike (e-Bralec, SuperNova), komplet šestih ročnih lup z različno povečavo in osvetlitvijo, OCR program za prepoznavanje besedila (Abby FineReader) in namizna svetilka z LED osvetlitvijo za slabovidne. Možen je tudi prostor za osebe s psom vodičem. Na razpolago je tudi FM sistem z mobilno indukcijsko zanko in slušalke.

DOSTOP DO INFORMACIJ NA SPLETNI STRANI
Trudimo se, da so vsebine na naši spletni strani dostopne vsem uporabnikom. Če do vsebine spletne strani ne morete dostopati, vas prosimo, da nas o tem obvestite na telefonsko številko (+386)5 335 87 63 (informatik) ali na elektronski naslov pa-ng@pa-ng.si. Informacije vam bomo posredovali na način, ki vam bo olajšal dostop in ki je v okviru zmožnosti arhiva.

DOSTOPNOST ARHIVSKIH GRADIV
V okviru projekta e-ARH.si 2016-2020 smo poskrbeli, da so arhivska gradiva preko virtualne arhivske čitalnice dostopna različnim skupinam uporabnikov. Zvočni opis (avdiodeskripcija) fotografij, tolmačenje v znakovni jezik, pretvorba v brajico, povečave tiska, zapis zvočnih posnetkov, digitalizacija, OCR in transkripcija je le nekaj metod, s katerimi je arhivsko gradivo prilagojeno za uporabo osebam z različnimi oblikami oviranosti.