Izjava o dostopnosti

Dostopnost spletne strani

Pokrajinski arhiv v Novi Gorici se zavezuje omogočati dostopnost za svojo spletno stran v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta. Ta izjava o dostopnosti se nanaša na celotno spletno stran v prikazu za slepe in slabovidne: https://www.pa-ng.si/?accessibility=on.
Spletna stran je v prikazu za slepe in slabovidne v celoti skladna s priporočili WCAG 2.1 nivo AA.

Spodaj navedena vsebina ni dostopna zaradi naslednjih razlogov:

  • Spletna stran uporablja drugačno temo za prikaz vsebin za slepe in slabovidne, ker na trenutni postavitvi prilagoditve niso mogoče. V načrtu je posodobitev spletne strani in takrat se bo za vse poglede uporabila enotna tema.
  • Zemljevid lokacije je vdelan s pomočjo Google maps vtičnika, kjer vsi elementi vmesnika niso prevedeni v slovenski jezik.

Ta izjava o dostopnosti je bila pripravljena 15. oktobra 2019. Metoda, ki smo jo  pri oblikovanju te izjave uporabili je samoocena.

Izjava je bila nazadnje pregledana: 15. 10. 2019

Vsa vprašanja ali komentarje povezane s spletno dostopnostjo nam pošljite na e-pošto pa-ng@pa-ng.si, lahko na tem obrazcu. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletišče je bilo objavljeno septembra 2019.

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko oddate opis in povezavo na nedostopno vsebino spletišča inšpektorju na Upravi RS za informacijsko varnost.
Izvršilni organ za morebitne postopke je:
Ministrstvo Republike Slovenije za javno upravo
Direktorat za informacijsko družbo in informatiko
Uprava za informacijsko varnost
Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana
gp.mju@gov.si

Fizična in komunikacijska dostopnost

DOSTOP
Pokrajinski arhiv v Novi Gorici se nahaja v neposredni bližini Goriške knjižnice Franceta Bevka v Novi Gorici in Narodnega gledališča Nova Gorica oziroma za občinsko stavbo, na naslovu Trg Edvarda Kardelja 3, Nova Gorica. V bližini je postajališče mestnega avtobusa Šempeter-Solkan, glavna avtobusna postaja pa je od Arhiva oddaljena približno 500 m.

MOŽNOST PARKIRANJA
Arhiv ima lastno parkirišče, ki je rezervirano za zaposlene in za obiskovalce čitalnice arhiva. Parkirno mesto rezervirano za invalide ni posebej označeno. Za možnost parkiranja se predhodno najavite na telefonsko številko (05) 33 58 760.

VSTOP V ZGRADBO
Uporabnikom na invalidskih vozičkih je samostojen vstop le delno omogočen. Vhod za invalide je omogočen pri stranskem vhodu s pomočjo druge osebe. Za pomoč pokličite na telefonsko številko (05) 33 58 760. Stavba ima lastno dvigalo, katero omogoča invalidom samostojen dostop do čitalnice.

TEHNIČNI PRIPOMOČKI ZA RANLJIVE SKUPINE
V arhivski čitalnici imajo osebe s težavami na področju vida na razpolago računalnik z monitorjem, ki ima možnost povečave slike. V čitalnici je na razpolago bralnik in povečevalnik zaslonske slike (e-Bralec, SuperNova), komplet šestih ročnih lup z različno povečavo in osvetlitvijo, OCR program za prepoznavanje besedila (Abby FineReader) in namizna svetilka z LED osvetlitvijo za slabovidne. Možen je tudi prostor za osebe s psom vodičem. Na razpolago je tudi FM sistem z mobilno indukcijsko zanko in slušalke.

DOSTOP DO INFORMACIJ NA SPLETNI STRANI
Trudimo se, da so vsebine na naši spletni strani dostopne vsem uporabnikom. Če do vsebine spletne strani ne morete dostopati, vas prosimo, da nas o tem obvestite na telefonsko številko (05) 33 58 763 (informatik) ali na elektronski naslov pa-ng@pa-ng.si. Informacije vam bomo posredovali na način, ki vam bo olajšal dostop in ki je v okviru zmožnosti arhiva.

DOSTOPNOST ARHIVSKIH GRADIV
V nadaljevanju izvajanja projekta e-ARH.si 2016-2020 bomo poskrbeli, da bodo arhivska gradiva preko virtualne arhivske čitalnice dostopna različnim skupinam uporabnikov. Zvočni opis (avdiodeskripcija) fotografij, tolmačenje v znakovni jezik, pretvorba v brajico, povečave tiska, zapis zvočnih posnetkov, digitalizacija, OCR in transkripcija je le nekaj metod, s katerimi bomo arhivsko gradivo prilagodili za uporabo ranljivim skupinam.